La campanya

La campanya neix de la crida urgent que es fa des de les organitzacions kurdes per la situació dels refugiats a la frontera turca i de la necessitat de subministrament d’ajuda immediata per la reconstrucció de la ciutat i l’assistència bàsica a la població.

Un cop al mes, camions procedents d’Alemanya, on les organitzacions kurdes tenen molta presència i força, venen a l’Estat espanyol i porten el material a Stuttgart. La càrrega la rep la Mitja Lluna Vermella kurda, Heyva Sor, i l’envia cap als camps de refugiats que coordina a Turquia (podreu trobar tota la informació a la seva pàgina (www.heyvasor.com).


Ens coordinem amb la recollida de medicaments que s’està duent a terme a Madrid i a València. La pròxima data prevista per l’arribada d’aquests camions és a principis de març. L’existència d’aquesta xarxa de suport organitzada des d’Alemanya, facilita poder enviar tota l’ajuda que puguem recollir de manera eficient i gratuïta, ja que els mitjans de transport estan garantits i no suposa una despesa addicional per la campanya.

Aquest serà el tercer enviament que es fa des de l’Estat espanyol. Els anteriors els van organitzar les coordinadores de Madrid i València i el material va arribar mitjançant aquesta xarxa. Des de Catalunya ens volem sumar a aquest esforç solidari i llancem la campanya “Suport a Kobane” per la recollida de material mèdic i per a infants.
 

El llistat dels medicaments que es demanen estan Llistat medicaments i a la pàgina web de Heyva Sor. Bàsicament són: antibiòtics, antipirètics, analgèsics i material hospitalari. També ens han comunicat que seria de gran interès alimentació infantil i de nadons, així com bolquers i material infantil que és especialment car.Foto cedida per Joakim Medin http://joakimmedin.se/)


Els medicaments i tot el material recollit arribara directament a Turquia, es repartirà als camps de refugiats que hi ha a la frontera, ja que la frontera turca està tancada. Tota la informació, novetats i actualitzacions les  anirem penjant a la web de KurdisCat i a les xarxes socials, o bé podeu escriure’ns a infosuportakobane@riseup.net per demanar informació de caràcter general sobre la campanya.


Foto cediida per Joakim Medin (http://joakimmedin.se/)